Hoe duurzaam zijn vleesvervangers van jackfruit?

Jackfruit hét gewas van de toekomst? Jazeker! Jackfruitbomen zijn supersterk en gaan lang mee. En natuurlijk is minder vlees eten altijd een goed idee. Helemaal niet moeilijk met onze heerlijke jackfruitproducten! Lees hier meer over de duurzaamheid van jackfruit, bekijk hoe onze vleesvervangers van jackfruit in een duurzame maaltijd passen en ontdek de lekkerste jackfruitproducten! 

Lees meer over jackfruit

Spring snel naar

Vleesvervangers en duurzaamheid: zo zit het! 🌿

Minder vlees eten is goed voor het milieu, dat weten we allemaal. Voor één kilo vlees is wel vijf kilo plantaardig diervoeder nodig. Kunnen we die planten beter meteen opeten, toch? De vleesindustrie zorgt daarnaast voor veel CO2-uitstoot, terwijl planten en bomen die stoffen juist opnemen uit de lucht. Met een plantaardig dieet bespaar je dus veel milieu-impact. En ook de kleine stapjes helpen: kies eens voor een jackfruitburger in plaats van een stukje vlees en je draagt meteen je steentje bij.

Hoe duurzaam is het om jackfruit te eten?

Jackfruitbomen zijn supersterk en geven zelfs met weinig water grote vruchten. Droogte of hoge temperaturen? De jackfruitboom kan overal tegen. Fijn, want daarom groeit de jackfruit zonder kunstmatige pesticiden en herbiciden. Meer weten? We leggen je er alles over uit in deze video!

Het gewas van de toekomst: jackfruit is eerlijk!

Onze jackfruits groeien in Sri Lanka, waar ze worden geteeld door ondernemers die duurzame landbouw nastreven. En al onze jackfruits zijn fairtrade! Zo weten we zeker dat lokale boeren een eerlijk loon verdienen.

Lees meer over duurzaamheid

Jackfruitrecepten voor een duurzame maaltijd

Zin gekregen in een duurzame vegetarische maaltijd? Voeg gewoon onze jackfruitproducten toe aan je gerecht en geniet van de veelzijdigheid van een vegetarisch dieet. We hebben de lekkerste recepten vast voor je uitgezocht!

naturel sandwich tuna salad liggend – kartelrand
ramen met naturel met product liggend – kartelrand
rendang liggend met product – kartelrand
Alle recepten

De lekkerste jackfruitproducten

Met onze biologische vleesvervangers van jackfruit wordt elke maaltijd een duurzaam feestje. Bekijk alle heerlijke producten hier!

Ontdek onze producten