Jackfruit bereiden: zo maak je de lekkerste plantaardige gerechten met jackfruit!

Koken met jackfruit: goed idee! Met de lekkere vlezige structuur is het een perfecte vleesvervanger in je plantaardige gerechten. Koken met jackfruit is super veelzijdig: kies voor een verse jackfruit of maak je het jezelf makkelijk en kies een van onze heerlijke ready to heat jackfruit! Lees verder en kom alles te weten over koken met jackfruit, leer hoe je jackfruit bereidt en lees wat het verschil is tussen onrijpe en rijpe jackfruit. 

Lees meer over jackfruit

Spring snel naar

Onrijpe vs rijpe jackfruit: dit is het verschil!

Wist je dat we onrijpe jackfruit gebruiken voor onze vleesvervangers? Jonge onrijpe jackfruit heeft een echte vlezige structuur. Fijn, want daardoor neemt jackfruit heel makkelijk kruiden, marinades en andere smaakmakers op. Ideaal om vleesvervangers van te maken. Rijpe jackfruit smaakt een beetje zoals ananas of mango. Dit kan je dus net als iedere andere vrucht lekker eten! 

Meer weten over de smaak van jackfruit? Lees er hier alles over!

Deze jackfruit vind je in de supermarkt

Fruit in je curry, taco of pasta? Yes! De jackfruit die je in de supermarkt vindt, is totaal anders dan de grote stekelige vrucht die recht uit het oerwoud komt. In de supermarkt vind je jackfruit namelijk vaak in blik. Hiervoor wordt altijd jonge jackfruit gebruikt: nog niet helemaal rijp dus, en daardoor met die lekkere vlezige structuur waar we zo dol op zijn. 

Jackfruit uit blik bereiden is makkelijk: warm het gewoon mee op in je curry of pastasaus. Let trouwens goed op: in de supermarkt vind je vaak twee soorten jackfruit in blik. Kies die op gezouten water in plaats van op siroop. Wel zo lekker in je hartige gerechten!  

Van het oerwoud naar je bord: de reis van de jackfruit

Onze jackfruit groeit aan oeroude bomen in het regenwoud, hoog boven de grond. Maar hoe komt hij uiteindelijk op je bord terecht? We nemen je mee op een smakelijke reis! 

  • De jackfruit groeit hoog boven de grond in de jungle van Sri Lanka. Jackfruitbomen zijn supersterk, dus we hebben geen kunstmatige mest of pesticiden nodig. Hoe natuurlijker, hoe beter! 
  • De jackfruit wordt geplukt door de boer. Daarna wassen en pellen we ‘m en we snijden hem in stukken!
  • We koken de jackfruit kort, daarna gaat ie in pouches (zakken) die gesteriliseerd en geseald worden.
  • Op naar Nederland! De jackfruit gaat gekoeld in dozen op de boot de oceaan over. 
  • Na aankomst in Nederland verwerken we de jackfruit in saus en tot burgers. En zo belandt ie uiteindelijk op jouw bord!

Meer weten over de reis van de jackfruit? Bekijk deze video! 

Hoe gebruik je Jackfruit Original?

Aan Jackfruit Original kan je helemaal je eigen twist geven met kruiden of marinades.

Om de jackfruit goed te marineren is het van essentieel belang om de jackfruit goed uit te laten lekken tot al het overtollige vocht weg is en vervolgens af te spoelen met kraanwater.

Trek daarna de jackfruit stukken iets uit elkaar met twee vorken, zodat de jackfruit optimaal alle smaken op kan nemen.

De jackfruit is nu klaar om gemarineerd te worden.

1. Uitlekken
HOE GEBRUIK JE JACKFRUIT ORIGINAL?​
2. Afspoelen
HOE GEBRUIK JE JACKFRUIT ORIGINAL?​
3. Pullen
Lees meer
Lees meer
Lees meer

DE LEKKERSTE RECEPTEN MET JACKFRUIT

Inspiratie nodig voor het avondeten? Koken met jackfruit biedt eindeloos veel opties voor vegetarische gerechten. Wordt het vanavond een burrito met jackfruitreepjes of maak je het jezelf makkelijk met een lekkere jackfruitburger? Bekijk hier alle recepten met onze jackfruitproducten en geniet van het lekkerste van de Aziatische keuken!

rendang liggend met product – kartelrand
bbq wrap met product liggend – kartelrand
rendang bao buns met product liggend – kartelrand
Alle recepten