meet our chef!
peter badenbroek
Achtergrond
Ik ben Peter Badenbroek, geboren in 1965 in de charmante stad Amersfoort. In deze stad kwam ik er al op jonge leeftijd achter dat muziek en de culinaire wereld twee grote passies van me waren. Ik begon met het bespelen van de basgitaar. Een instrument die echt bij me paste. Deze passie groeide uit tot zowel hobby als beroep.
Naast de liefde die ik heb voor muziek, heb ik ook een enorme waardering voor de Indonesische keuken. Deze eetcultuur heeft me geïnspireerd om me te specialiseren in het koken en presenteren van authentieke Indonesische buffetten. Mijn gerechten staan bekend om hun rijke smaken en traditionele bereidingswijzen. Mede hierdoor is mijn naam in de culinaire wereld snel groot geworden.
Catering BUNG BUNG BADI
In 2017 besloot ik mijn liefde voor de Indonesische keuken verder te delen en startte ik mijn eigen cateringbedrijf. Mijn passie voor muziek en koken combineer ik door het organiseren van Indische feesten, waar vele gasten kunnen genieten van een heerlijke Indonesische buffet en livemuziek. Hierbij vind ik het heel belangrijk om een warme en gastvrije sfeer te creëren die mensen samenbrengt. De wereld van muziek en heerlijk eten kan ik zonder moeite met elkaar combineren, ik vind het heerlijk om mijn creativiteit los te laten en mensen te inspireren.
ontwikkeling van de jackfruit rendang
Rootzz of Nature is continue bezig met het door ontwikkelen van hun producten. Samen met het productontwikkelingsteam van Rootzz of Nature heb ik gewerkt aan een vernieuwde versie van de Jackfruit Rendang. Ons doel was om een Rendang te creëren die niet van de authentieke te onderscheiden is en waar je de Indonesische ziel in terug proeft. Tijdens het testen van de huidige jackfruit in Rendangsaus viel het me op dat de kleur te rood was, wat duidde op het gebruik van tomaat of sambal oelek. Dit zou de smaak en het uiterlijk van het gerecht teniet doen, dus hier moest ik wat mee!
Wist je dat traditionele rendang geen tomaat bevat? De diepe, donkere kleur komt juist van het langdurig koken van kruiden, kokosmelk en vlees (of in dit geval jackfruit).
Om de authentieke kleur en smaak terug te brengen, heb ik samen met het team besloten het receptuur iets aan te passen. We hebben de tomaat en sambal oelek vervangen door onder andere verse rode peper, tamarindepasta en ketoembar. Het resultaat is een rijke, kruidige smaak met een subtiele citrusnoot, zonder dat het te pittig of te rood is geworden.
Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en trots dat ik hieraan heb kunnen bijdragen!
ontwikkeling van de jackfruit saté
Naast de verbetering in receptuur van de jackfruit in Rendangsaus, heb ik samen met het productontwikkelingsteam ook gewerkt aan de verbetering van de Jackfruit in Satésaus. De kleur van de huidige saté is fantastisch, maar de smaak was nog te vlak. Ik wilde heel graag meer diepte geven aan dit recept. Voor deze variant hebben we daarom ketjap manis, rode peper en djinten (komijn) toegevoegd. Met deze aanpassingen is ook de saté niet meer van de authentieke variant te onderscheiden!
Weetje: Hoewel saté zelf zijn oorsprong heeft in Indonesië en andere delen van Zuidoost-Azië, is de pindasaus die we in Nederland kennen als “satésaus” of “pindasaus” een Nederlandse creatie. In Nederland is de saus vaak dik en romig, terwijl het in Indonesië vaak dunner, lichter en pittiger is!
Wil je ook Rootzz of Nature producten aanbieden?
Vul dan ons contactformulier in. Het team neemt contact met je op.