Poké bowl met jackfruit saté

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gram Rootzz of Nature jackfruit saté
  • 250 gram rijst
  • 1/2 komkommer
  • 2 wortels
  • 125 gram taugé
  • 2 stengels bosui
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 2 el gembersap (uit potje ingelegde gember)
  • sap van een limoen
  • 4 el gebakken uitjes
  • 4 el ongezouten pinda’s
  • 2 el geraspte kokos
  • vegan cassave kroepoek

Bereiding (30 min)

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Stap 2

Giet de rijst af en meng met de rijstazijn, sesamolie, gembersap en het limoensap. Schep in de kommen en laat afkoelen.

Stap 3

Snijd de halve komkommer in tweeën en snijd elk stuk vervolgens in dunne plakken. Snijd elke plak in reepjes.

Stap 4

Snijd met een kaasschaaf of dunschiller lange dunne linten van de wortels.

Stap 5

Maak de bosuitjes schoon, verwijder de onderkant en het donkergroene gedeelte. Snijd de rest van de bosuitjes in dunne ringetjes.

Stap 6

Verwarm de Jackfruit saté volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 7

Verdeel de komkommerreepjes, wortellinten, taugé, Jackfruit saté, bosuitjes en gebakken uitjes in een rondje over de rijst.

Stap 8

Garneer de poké bowl met de geraspte kokos en de ongezouten pinda’s. Serveer er een schaaltje cassave kroepoek bij. Eet smakelijk!

Bedankt BBQ and Cooking voor jullie heerlijke recept.