Bimi Aubergine met Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
  • 2 aubergines
  • 1 pakje bimi
  • 4 kleine tomaatjes
  • 2 lente ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje room kruidenkaas
  • Pijnboompitten
  • tijm
  • rozemarijn
  • paprikapoeder (zoet)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • zonnebloemolie

Bereiding (30 minuten)

Stap 1

Snijd de aubergines in tweeën over de lengte. Snijd er een ruitje in met een klein mesje. Giet hier wat olijfolie overheen samen de tijm, rozemarijn, zout en paprikapoeder.

Stap 2

Bak dit in de airfryer of oven op 180 graden in 12 minuten. Pof hier de tomaatjes ook 2 minuten in.

Stap 3

Kook de Bimi beetgaar

Stap 4

Bak de jackfruit stukjes in zonnebloemolie en voeg hier de knoflook en paprikapoeder aan toe.

Stap 5

Smeer de aubergines in met de room kruidenkaas.

Stap 6

Beleg de aubergines met de rest van de garnituren.

Enjoy!!!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.