Bimi Aubergine met Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 2 aubergines
  • 1 pakje bimi
  • 4 kleine tomaatjes
  • 2 lente ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje room kruidenkaas
  • Pijnboompitten
  • tijm
  • rozemarijn
  • paprikapoeder (zoet)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • zonnebloemolie

Bereiding (30 minuten)

Stap 1

Snijd de aubergines in tweeën over de lengte. Snijd er een ruitje in met een klein mesje. Giet hier wat olijfolie overheen samen de tijm, rozemarijn, zout en paprikapoeder.

Stap 2

Bak dit in de airfryer of oven op 180 graden in 12 minuten. Pof hier de tomaatjes ook 2 minuten in.

Stap 3

Kook de Bimi beetgaar

Stap 4

Bak de jackfruit reepjes in zonnebloemolie en voeg hier de knoflook en paprikapoeder aan toe.

Stap 5

Smeer de aubergines in met de room kruidenkaas.

Stap 6

Beleg de aubergines met de rest van de garnituren.

Enjoy!!!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu