VEGA RODE CURRY JACKFRUIT

Ingrediënten (2 personen)

  • 320 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 200 gr bloemkool
  • 150 gr broccoli
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 stengel citroengras
  • 50 gr cherrytomaten
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 koffiekopjes basmatirijst
  • bosje bieslook
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Stap 1

Kook de rijst gaar in een steelpan met kokend water. 

Stap 2

Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Bak de bloemkool en broccoli in 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan. Bak ze tot ze wat bruiner worden.

Stap 3

Snijd de ui in blokjes en voeg ze toe. Snijd de tomaatjes in 2 tweeën en voeg ze toe samen met de kokosmelk en gekneusde citroengras.

Stap 4

De eetlepel rode curry pasta mag ook bij het geheel. Kook dit in totdat de saus wat dikker begint te worden.  

Stap 5

Bak de Jackfruit reepjes in 2 eetlepels olie goudbruin.

Stap 6

Serveer alles bij elkaar en maak het af met wat fijngesneden bieslook.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers.