VEGA RODE CURRY JACKFRUIT

Ingrediënten (2 personen)

  • 320 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 200 gr bloemkool
  • 150 gr broccoli
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 stengel citroengras
  • 50 gr cherrytomaten
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 koffiekopjes basmatirijst
  • bosje bieslook
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Stap 1

Kook de rijst gaar in een steelpan met kokend water. 

Stap 2

Maak de broccoli en bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Bak de bloemkool en broccoli in 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan. Bak ze tot ze wat bruiner worden.

Stap 3

Snijd de ui in blokjes en voeg ze toe. Snijd de tomaatjes in 2 tweeën en voeg ze toe samen met de kokosmelk en gekneusde citroengras.

Stap 4

De eetlepel rode curry pasta mag ook bij het geheel. Kook dit in totdat de saus wat dikker begint te worden.  

Stap 5

Bak de Jackfruit reepjes in 2 eetlepels olie goudbruin.

Stap 6

Serveer alles bij elkaar en maak het af met wat fijngesneden bieslook.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers. 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu