Broodje hot jack

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 2 el paprikapoeder (zoet)
  • 1 et komijnpoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • halve limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • bakje champignons
  • 2 pistoletjes
  • peen
  • komkommer
  • rode ui
  • 1 dl azijn
  • 1 el suiker
  • rode kool
  • kropsla

Bereiding (10 minuten)

Stap 1

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Stap 2

Bak de champignons in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

Stap 3

Voeg de Jackfruit reepjes toe en bak deze mee.

Stap 4

Voeg nu de paprikapoeder, komijnpoeder, sojasaus, ketjap, knoflook, Spaanse peper en limoensap toe. Laat dit een paar minuten doorbakken.

Stap 5

Snijd de komkommer en rode ui in dunne plakjes. Voeg vervolgens de azijn en suiker toe. Laat dit een half uur in de koelkast staan.

Stap 6

Snijd de broodje open en beleg ze met: kropsla, rode kool, komkommer en rode ui, peen en het Jackfruit mengsel!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.

Â