Broodje hot jack

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 2 el paprikapoeder (zoet)
  • 1 et komijnpoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • halve limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • bakje champignons
  • 2 pistoletjes
  • peen
  • komkommer
  • rode ui
  • 1 dl azijn
  • 1 el suiker
  • rode kool
  • kropsla

Bereiding (10 minuten)

Stap 1

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Stap 2

Bak de champignons in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

Stap 3

Voeg de Jackfruit reepjes toe en bak deze mee.

Stap 4

Voeg nu de paprikapoeder, komijnpoeder, sojasaus, ketjap, knoflook, Spaanse peper en limoensap toe. Laat dit een paar minuten doorbakken.

Stap 5

Snijd de komkommer en rode ui in dunne plakjes. Voeg vervolgens de azijn en suiker toe. Laat dit een half uur in de koelkast staan.

Stap 6

Snijd de broodje open en beleg ze met: kropsla, rode kool, komkommer en rode ui, peen en het Jackfruit mengsel!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.

 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu