Broodje jackfruit bbq-saus ‘hete jack’

Broodje_jackfruit_hete_jack

Ingrediënten (2 personen)

  • 175 gram jackfruit reepjes
  • 6 eetlepels barbecuesaus
  • 2 á 3 broodjes naar keuze
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 appel (Pink Lady)
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zonnebloemolie
  • IJsbergsla

Bereiden (25 minuten)

Stap 1

Doe een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de jackfruit reepjes hierin goudbruin.

Stap 2

Voeg daarna komijn, kerrie en korianderpoeder toe aan het geheel. Meng goed op laag vuur. 

Stap 3

Hierna is het tijd om de barbecuesaus en de fijngesneden lente-ui toe te voegen aan het geheel. Haal nu de steelpan van het vuur. 

Stap 4

Snijd de appel in fijne reepjes, snijd vervolgens de rode ui in dunne halve ringen en voeg het sap van een halve citroen toe. Snijd daarna de ijsbergsla.

Stap 5

Beleg nu je broodjes met de sla, rode ui en jackfruit reepjes. Enjoy!