Buns met jackfruit en een salade van courgette

Ingrediënten (8 buns)

Buns:

  • 250g bloem
  • 4g gedroogde gist
  • 4g zout
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1,5 dl water (lauwwarm)

Salade:

  • 1/2 courgette
  • rode peper (naar smaak)
  • verse koriander
  • 1 eetlepel yoghurt

Jackfruit:

  • 160g Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 1/4 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember (geraspt)
  • verse koriander
  • 4 eetlepels tomatenpulp

Bereiding (30 min. + 2,5 uur wachttijd)

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor het deeg van de buns tot een soepel geheel en kneed dit 5 minuten in de keukenmachine met deeghaken. Laat het deeg 1 á 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Stap 2

Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Rol de bolletjes plat zodat je een ovaal plakje krijgt van een halve centimeter dik. Smeer de plakjes licht in met wat zonnebloemolie met en klap ze dubbel. Laat het deeg nog 1 uur rijzen. 

Stoom de broodjes in de steamer voor 8 minuten.

Stap 3

Snijd de courgette, rode peper (naar smaak) en verse koriander fijn en meng dit met de yoghurt.

Stap 4

Snijd de rode peper fijn.  Verwarm wat olie in de pan en bereid de Rootzz of Nature Jackfruit reepjes volgens de verpakking.  Rasp boven de reepjes Jackfruit wat verse gember en de knoflook. Voeg de tomaten pulp en verse koriander toe.

 Vul de bums met de courgette salade en top af met het jackfruit mengsel.

Yummy, eet smakelijk!


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.