Cheesy Jackfruit Burrito met Guacamole

Ingrediënten (2 personen)

  • 120 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 2 groentetortilla’s
  • 40 gr jonge kaas (of meerrrr)
  • 100 gr bloemkoolrijst
  • 60 gr zwarte bonen (uitgelekt & afgespoeld)
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • Picadillo kruiden (of andere Mexicaanse kruidenmix)
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder

Bereiding (15 minuten)

Stap 1

Fruit het sjalotje en geperst teentje knoflook even aan in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. 

Stap 2

Voeg dan de bloemkoolrijst, zwarte bonen, 1tl picadillo kruiden en een flinke snuf zout toe en bak alles nog 3 minuutjes.

Stap 3

Bak de jackfruit reepjes een paar minuutjes met wat picadillo kruiden en een snuf zout.

Stap 4

Prak ondertussen de avocado en voeg hier (naar smaak) paprikapoeder, chilipoeder en zout aan toe.

Stap 5

Vul het midden van de groentetortilla’s met de bloemkoolrijst & bonen, jackfruit stukjes, guacamole en kaas. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op.

Stap 6

Verwarm de burrito’s in een grill of pan op middelhoog vuur. Tosti ijzer werkt ook top!

Enjoy!!!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maan van courgetti&confetti