GELE CURRY MET KIKKERERWTEN EN JACKFRUIT

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 1 ui (in blokjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 400 gr sperziebonen (kleine stukken gesneden)
  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)
  • 1 blikje kokosmelk (400 gr)
  • 2 koffiekopjes jasmijnrijst
  • 2 el gele curry pasta
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Garnering:

  • 2 stengels lente ui
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 40 gr bananenchips

Stap 1

Bak de jackfruitreepjes in 3 eetlepels zonnebloemolie bruin.

Stap 2

Kook de rijst gaar in een pan met kokend water.

Stap 3

Verwarm een grote pan met deksel en voeg hier 3 eetlepels zonnebloemolie aan toe.  Bak hier de ui en knoflook even in en voeg daarna de kikkererwten, boontjes en currypasta aan toe. 

Stap 4

Blus het af met de kokosmelk en laat het 8 tot 10 minuten rustig doorkoken.

Stap 5

Serveer de curry met de rijst, Jackfruit reepjes en voeg naar wens de garnering toe!

Stap 6

Maak naar wens op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers.