GELE CURRY MET KIKKERERWTEN EN JACKFRUIT

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 1 ui (in blokjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 400 gr sperziebonen (kleine stukken gesneden)
  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)
  • 1 blikje kokosmelk (400 gr)
  • 2 koffiekopjes jasmijnrijst
  • 2 el gele curry pasta
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Garnering:

  • 2 stengels lente ui
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 40 gr bananenchips

Stap 1

Bak de jackfruitreepjes in 3 eetlepels zonnebloemolie bruin.

Stap 2

Kook de rijst gaar in een pan met kokend water.

Stap 3

Verwarm een grote pan met deksel en voeg hier 3 eetlepels zonnebloemolie aan toe.  Bak hier de ui en knoflook even in en voeg daarna de kikkererwten, boontjes en currypasta aan toe. 

Stap 4

Blus het af met de kokosmelk en laat het 8 tot 10 minuten rustig doorkoken.

Stap 5

Serveer de curry met de rijst, Jackfruit reepjes en voeg naar wens de garnering toe!

Stap 6

Maak naar wens op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers. 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu