Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

Ingrediënten (4 personen)

  • 320 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 3 romatomaten, in parten
  • 2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
  • ½ komkommer, in parten
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 150 g quinoa
  • 100 g wortel, julienne
  • 100 g radijs, in plakjes
  • 2 tl gyroskruiden
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Voor de korianderhummus:

  • 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • ½ citroen, het sap
  • 15 g koriander, grof gehakt
  • 3 el tahin
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl zout

Bereiding (30 minuten)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

Stap 3

Marineer de Rootzz of Nature jackfruit reepjes kort door deze te mengen met de gyroskruiden en twee eetlepels zonnebloemolie. Zet apart tot verder gebruik.

Stap 4

Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Stap 5

Maak ondertussen de korianderhummus door de ingrediënten in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer tot een gladde hummus te mixen. Proef en breng op smaak met zout.

Stap 6

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan middelhoge temperatuur en bak de gemarineerde jackfruit reepjes in 3-4 minuten krokant.

Stap 7

Verdeel de quinoa over vier kommen en leg hierop de stukjes jackfruit, komkommer, wortel en de geroosterde broccoli op. Serveer met de korianderhummus.

Enjoy!!!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Robin Walrecht van De Hippe Vegetariër