Jackfruit pasta, spinazie en walnoten

Jackfruit pasta

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature jackfruit reepjes
  • 250 gram pasta penne
  • 100 ml kookroom of slagroom
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 320 gram spinazie (4 handen)
  • Handje walnoten
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Stap 1

Snijd vooraf de groenten in blokjes. Zet daarna de steelpan op het vuur met twee eetlepels zonnebloemolie. Laat de olie goed heet worden en voeg daarna de Rootzz of Nature jackfruit reepjes toe.

Stap 2

Zet ondertussen ook een steelpan met water op het vuur. Zodra het water kookt, doe je de 250 gram penne in de pan. Laat het ongeveer 8-10 minuten koken en roer geregeld in de pan.

Stap 3

Zodra de jackfruit reepjes gaar zijn, leg je dit apart op een bord of schaal. Doe hierna een hapjespan op het vuur. Voeg de gesneden rode ui en knoflook in de hapjespan en laat het even bakken. Hierna voeg je de spinazie en room toe aan het geheel. 

Stap 4

De pasta penne is inmiddels gaar. Giet nu het pastawater uit de pan. Wanneer de groenten even op het vuur staan, voeg je de gekookte pasta toe aan het geheel in de hapjespan. 

Stap 5

Verdeel de pasta over de borden en voeg als laatste de walnoten toe aan het gerecht.

Stap 6

Nu is je pastagerecht met jackfruit, spinazie en walnoten klaar. Enjoy! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers. 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu