JACKFRUIT STOOF MET BLOEMKOOL EN POMPOEN

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 romatomaten, in blokjes
  • 2 verpakkingen (320 g)
    Rootzz of Nature
    Jackfruit reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 laurierbladeren, gedroogd
  • 1 ui, in ringen
  • 400 g pompoen,
    geschild en in blokjes
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 15 g verse peterselie,
    grof gehakt
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

 

bereiding (40 minuten)

Stap 1

Verhit zonnebloemolie in een stoofpan met diepe bodem op middelhoge temperatuur. Fruit de ui een paar minuten en voeg vervolgens de knoflook, pompoen en bloemkool toe en bak dit 4-5 minuten mee.

Stap 2

Voeg de groentebouillon toe aan de pan gevolgd door de tomaten, gemalen komijn, paprikapoeder en laurierblaadjes en laat het geheel 25 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verwarm, wanneer de stoof nog vijf minuten suddert, zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak de Rootzz of Nature jackfruit reepjes 2-3 minuten tot ze krokant zijn.

Stap 4

Verwijder de laurierblaadjes uit de stoof. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de jackfruit reepjes toe aan de pan en roer goed door.

Stap 5

Serveer de stoof direct en garneer met verse peterselie.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met De Hippe Vegetariër. Â