Salade met jackfruit reepjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  •  1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels ketchup
  • Sesamzaadjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 gram veldslamelange met rode biet
  • 2 gepekelde rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding (25 min.)

Stap 1

Snipper het uitje, snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 3 minuten de Jackfruit reepjes toe en bak deze in circa 2-3 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketchup, ketjap, sambal, suiker en de pindakaas toe en laat het geheel nu circa 5 minuten sudderen.

Stap 2

Snijd ondertussen de gepekelde rode ui in ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.  

Stap 3

Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper. 

Stap 4

Meng in een grote kom de veldsla melange, gepekelde rode ui, rode peper, de gemarineerde Jackfruit reepjes, sesamzaadjes en dressing. Yummy, eet smakelijk!

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu