Noedelsoep met Shiitake en Jackfruit Reepjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 1/2 ui
  • 1 stengel citroengras
  • 1 madam Jeanette
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 grote ringen prei
  • 3 snijbonen
  • 1 paksoi
  • 150 gram gedroogde shiitake
  • 2 porties ramen noedels
  • 1,2 liter paddestoelenbouillon
  • 100 gram taugé
  • 2 eieren, gekookt
  • 2 stengels lente ui
  • 2 el groene sesamzaadjes
  • zonnebloemolie

Bereiding (25 minuten) Wachttijd (60 minuten)

Stap 1

Maak de ui schoon en snijd hem in grote stukken. Bak deze in een pan met olie goed donker. (Dit maakt ook de kleur van je soep.)

Stap 2

Voeg de bouillon toe of gebruik een goed paddestoelenbouillon blokje. Voeg de knoflook, gember, citroengras, prei, gedroogde shiitake, hoisinsaus, sojasaus, kokosmelk toe. Voeg de madam jeanette toe. Let op! Laat deze heel. Dan krijg je alleen smaak en geen pittigheid in je soep. Laat dit geheel een half uur tot uur rustig trekken op laag vuur.

Stap 3

Kook de eieren medium (7 minuten) in water.

Stap 4

Zeef de soep en houd de shiitake en de peper apart. 

Stap 5

Gaar de noedels, paksoi, snijbonen en als laatste de Jackfruit reepjes in de soep.

Serveren maar! 

Maak je bord mooi op met de rest van de garnituren. Zorg ervoor dat je alle producten goed ziet. Eventueel kan je naar wens de madam jeanette snijden en in de soep doen.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.

Â