Open Lasagne met Juicy Jackfruit Stukjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
  • 4 lasagnevellen (volkoren)
  • 1/2 fles pompoen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/2 glas rode wijn
  • 10 g peterselie
  • 1 stengel lente ui
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Bereiding (25 minuten)

Stap 1

Snijd de pompoen, courgette, tomaat, rode ui en knoflook in blokjes. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pompoen gaar. Haal deze uit de pan en maak met een staafmixer een puree. Eventueel kun je de puree dunner maken met wat kookvocht.

Stap 2

Voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe aan het nog kokende water en houd de pan in het begin in beweging (zo gaan de vellen niet plakken). Laat 10 minuten koken en giet dan af. Snijd de pastavellen in tweeën.

Stap 3

Pak een bakpan en bak eerst de rode ui daarna de knoflook,  courgette en tomaat gaar. Blus vervolgens het geheel af met de rode wijn en balsamico. Laat het iets inkoken.

Stap 4

Voeg nu de jackfruit stukjes, rozemarijn en tijm toe en laat nog 3 minuten stoven.

Stap 5

Voeg de puree van de flespompoen toe. 
 

Stap 6

Snijd ondertussen de peterselie en lente ui fijn.

Stap 7

Dresseer de borden: begin met een vel lasagne, schep hier wat van de saus op, dan wat fijngesneden peterselie en geraspte parmezaan en dan opnieuw een lasagnevel, een laagje saus, enz…

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.