Springrolls met Jackfruit Reepjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 4 á 6 grote rijstvellen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 hele snijbonen
  • 1 peen
  • 100 gr rode kool
  • 1/2 komkommer
  • 20 gr zwart sesamzaad
  • 1 hele limoen
  • 1 rode peper

Bereiding (15 minuten)

Stap 1

Leg de rijstvellen in een diep bord en giet daar kokend water over. Laat dit 1 á 2 minuten wellen.

Stap 2

Snijd de komkommer, rode kool, snijbonen en de peen in zo dun mogelijke reepjes.

Stap 3

De zaden uit de peper mogen verwijderd worden. Snijd de peper ook in dunne reepjes.

Stap 4

Bak de Jackfruit reepjes in zonnebloemolie goudbruin.

Stap 5

Leg de gewelde rijstvellen op een schoon bord en beleg de vellen met de garnituren.

Stap 6

Vouw de uiteinde van de vellen dicht en rol ze voorzichtig op.

Maak je eigen dipsausje! Lekker is een chilisaus met wat sojasaus. Eventueel wat extra gember erdoorheen.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.

Â