VEGA RODE CURRY JACKFRUIT

Ingrediënten (2 personen)

  • 320 gr Rootzz of Nature Jackfruit reepjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 el rode curry pasta
  • 150 gram sperziebonen
  • 60 gram kleine trostomaten
  • 2 koffie kopjes basmati rijst
  • 2 stuks naan
  • 1 blikje kokosmelk
  • halve courgette
  • bosje koriander
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Stap 1

Bak de Jackfruit reepjes goudbruin in een bakpan.

Stap 2

Kook de rijst gaar.

Stap 3

Gebruik een pan met deksel. Snijd de uien in blokejes en bak in wat zonnebloemolie de uien glazig. Pers de knoflook fijn en voeg deze toe.

Stap 4

Voeg de rode curry pasta toe en roer alles goed door.

Stap 5

Snijd de courgette in blokjes. De tomaten in tweeën, de boontjes in drieën en voeg dit allemaal toe.

Stap 6

Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel rustig doorkoken tot alle groenten gaar zijn en de saus wat dikker wordt.

Stap 7

Haal de naan uit de verpakking en verwarm dit in een pan of oven.

Stap 8

Pluk de koriander en strooi deze over het gerecht.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik van Puur Proevers. 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu