Vegan stoofpotje met jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram Rootzz of Nature Jackfruit Original
  •  4 sjalotjes
  • ½ winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 5 eetlepels appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding (30 min. + 30 min. wachttijd)

Stap 1

Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de sjalotten in ringen, en de wortel en bleekselderij in plakjes. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de sjalotjes met de wortel en bleekselderij zacht aan. Doe het jackfruit erbij en laat even meebakken. Voeg de azijn toe, en laat dit tot de helft inkoken.

Stap 2

Doe vervolgens de bouillon erbij samen met de laurier, kruidnagel, rozemarijn en het kaneelstokje. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof op heel laag vuur zachtjes pruttelen, tot de helft van het vocht is ingekookt. Dit duurt ongeveer een half uur.

Stap 3

Verwijder de kruiden en roer de appelstroop door de saus tot alles is opgelost. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Roer net zolang tot deze uit elkaar is gevallen en de saus gaat binden. Wanneer het jackfruit nog niet helemaal uit elkaar gevallen is, kun je het met twee vorken iets uit elkaar trekken.

Yummy, eet smakelijk!

Serveertip: serveer het stoofpotje met hutspot of rode kool en verse frietjes!