VOLKOREN QUESADILLAS MET JACKFRUIT REEPJES EN MANGOSALSA

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakken cheddar
  • 4 volkoren tortilla’s
  • 2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature
    Jackfruit reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g baby spinazie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Voor de mangosalsa

  • 2 tomaten, kleine blokjes
  • 1 mango, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 1 el extra vierge olijfolie

bereiding (20 minuten)

Stap 1

Meng voor de salsa de ingrediënten in een mengkom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree, chilipoeder en Rootzz of Nature jackfruit reepjes toe aan de pan en bak 3-4 minuten mee.

Stap 3

Beleg een tortilla met cheddar, spinazie, het jackfruit mengsel en dek de quesadilla af met nog een tortilla.

Stap 4

Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Plaats de quesadilla voorzichtig in de koekenpan en bak de quesadilla op middelhoge temperatuur. Draai wanneer de tortilla aan de onderkant goudbruin begint te worden de quesadilla voorzichtig om. Doe dit met behulp van een bord, ter grootte van de pan. Plaats het bord over de pan, draai dit voorzichtig om en schuif de quesadilla terug in de pan. De quesadilla is klaar wanneer de cheddar gesmolten is en ze knapperig en goudbruin zijn!

Stap 5

Herhaal tot de tortilla’s op zijn. Snijd de tortillas in kwarten en serveer met de mangosalsa.

Eet smakelijk! 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met De Hippe Vegetariër.