jack bourguignon

Ingrediënten (10 porties)

  • 2,5 kg Jackfruit Pasteurized
  • 6 uien, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 4 winterpenen
  • 500 gram champignons
  • 2 kg kleine krieltjes met schil
  • 300 gram tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 500 ml rode wijn
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 el hachee kruiden
  • 4 el tijm
  • 100 gram plantaardige boter
  • 4 groentebouillon blokjes

Bereiding (50 min)

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit goed af en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 2

Schil de winterpeen met dunschiller schoon en snijd in blokjes van dobbelsteen formaat. Was de krieltjes en laat verder heel. Verwijder eventueel zand van de champignons en halveer ze.

 

Stap 3

Fruit de gesneden ui en de knoflook samen met de winterpeen, krieltjes en champignons in de plantaardige boter.

Stap 4

Voeg de hachee kruiden, laurier, tijm en de tomatenpuree toe. Bak paar minuten en blus met de rode wijn. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.

Stap 5

Voeg de Jackfruit toe aan de pan en laat op laag vuur circa 30 minuten sudderen. Schep regelmatig om.

Eet smakelijk!