De smaak van jackfruit: dé lekkerste vleesvervanger!

Heb je jackfruit al eens geprobeerd? Doen! Jackfruit is heerlijk om als fruit te eten, maar het is ook nog eens een perfecte vleesvervanger. Van curry tot taco’s en van salade tot pulled pork burger, je kan het zo gek niet bedenken. Al het vlees is te vervangen door jackfruit. En raad eens? Het smaakt ook nog eens heerlijk! We geven je vast een voorproefje in deze blog.

Lees meer over jackfruit

Spring snel naar

Zo smaakt onbewerkte jackfruit

Rijpe jackfruit smaakt heerlijk zoet: de smaak lijkt op een combinatie van ananas, mango en appel. Lekker om te eten als tussendoortje dus! Jonge onbewerkte jackfruit is een stuk neutraler. En laat je niet bedriegen door zijn stekelige buitenkant: van binnen zit de jackfruit vol met heerlijk sappig vruchtvlees met een vlezige structuur. En dat maakt ‘m perfect om te kruiden.

Meer weten over de smaak van jackfruit? Check deze video!

Alles over rijpe vs. onrijpe jackfruit

Rijpe of onrijpe jackfruit: een wereld van verschil! Rijpe jackfruit is lekker zoet, perfect om gewoon als fruit te eten dus. Voor onze vleesvervangers gebruiken we onrijpe young green jackfruit. Deze jonge jackfruit herken je aan de vlezige structuur van het witte vruchtvlees. Het beste: deze onrijpe variant heeft een neutrale smaak, waardoor ie heel makkelijk allerlei smaken opneemt. Geef er je eigen twist aan met kruiden of marinades! Inspiratie nodig?

Zo bereid je jackfruit

Geef je recept smaak met onze jackfruitproducten

Met natuurlijke ingrediënten maken we van jackfruit de lekkerste vleesvervangers! Onze producten zijn puur en eerlijk. Een natuurlijke bron van vitamine, mineralen en vezels waar jij alle kanten mee op kan! Een heerlijk broodje in de lunch, een Aziatische wokschotel in de avond of misschien beide? Maak met de vleesvervangers van Rootzz of Nature van ieder vegetarisch gerecht een feestje.

Bekijk alle jackfruitproducten

Alle vegetarische recepten met jackfruit

Jackfruit is niet alleen super gezond door alle vezels, mineralen en vitaminen, maar ook nog eens mega smaakvol. De exotische vrucht is dé ideale gangmaker op het menu van een veganist, vegetariër of flexitariër. En met onze vleesvervangers van jackfruit kook je de lekkerste recepten. Wat staat er vanavond op tafel: salade met jackfruitballetjes, pizza of toch taco’s? De mogelijkheden zijn eindeloos!

sate met nasi liggend kartel
curry met naan liggend kartel
mexican pulled liggend kartel
Alle recepten