De voedingswaarde van jackfruit: zo gezond zijn dé lekkerste vegetarische vleesvervangers!

Vlees vervangen door fruit? Dat kan: met jackfruit! Jackfruit smaakt niet alleen héél erg lekker,  het zit ook nog eens bomvol vitamines, mineralen en vezels. Al eens kennis gemaakt met deze exotische vrucht? We vertellen je alles over hoe gezond jackfruit is!

Lees meer over jackfruit

Spring snel naar

Is jackfruit gezond?

Ja! Jackfruit, da’s pas een gezonde vrucht! Door het lage gehalte calorieën en koolhydraten is jackfruit een gezonde zomerse fruitsoort. Daarnaast is ie van nature ook vrij van gluten, soja, cholesterol én verzadigde vetten. Dat maakt jackfruit echt een gezond feestje op je bord! Benieuwd waarom jackfruit nog meer zo gezond is? Je vindt het antwoord in deze video!

Welke voedingsstoffen heb je nodig om vlees te vervangen? 

Vlees bevat belangrijke voedingsstoffen. Om vlees volwaardig te vervangen (met jackfruit 😉) is het dus belangrijk om goed te kijken naar de voedingsstoffen die je vegetarische keuze bevat! We zetten de belangrijkste criteria voor je op een rij:

  • Eiwit
  • IJzer
  • Vitamine B12 of vitamine B1
  • Niet te veel verzadigd vet en zout
  • Geen toegevoegde suiker

Hoe dat zit met onze jackfruitproducten? Lees het hieronder!

Jackfruit als vleesvervanger

Dit is dé voedingswaarde van jackfruit

Jackfruit zit vol met vitamine A en B, maar bevat ook veel calcium, kalium en ijzer. Dat is goed voor je botten, bloed én voor je immuunsysteem. Jackfruit is trouwens ook een vezelrijke vrucht. Goed voor je darmen, en daardoor verteert je lichaam jackfruit makkelijk. Mooi meegenomen!

Onze jackfruit-vleesvervangers zijn ook nog eens verrijkt met extra voedingsstoffen, zodat ze écht even voedzaam zijn als vlees. We gebruiken zo natuurlijk mogelijke ingrediënten om onze vleesvervangers zo super tasty en puur te maken. Onze vleesvervangers van jackfruit bevatten deze voedingsstoffen per 100 gram:

  • Eiwit (1,7 gram)
  • Vitamine A  en B (110 lU)
  • Kalium (448 mg)
  • Calcium (24 mg)
  • IJzer (0,2 mg).

Benieuwd naar de ingrediënten per product? Bekijk al onze producten hieronder!

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Spring snel naar

Jackfruit is gezond: alle gezondheidsvoordelen!

Jackfruit eten is dus hartstikke goed voor je immuunsysteem, bloed en botten. Maar de exotische vrucht heeft nog meer in petto! Dit zijn alle voordelen van jackfruit eten:

1. Goed voor je darmen

Vezels zijn goed voor je darmen en spijsvertering. En laat jackfruit nou nét vol met vezels zitten. Eet je jackfruit, dan werk je meteen aan gezondere darmen. 

2. Brengt je bloedsuikerspiegel in balans

Jackfruit bevat vezels en eiwitten die de opname van suikers vertragen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans, goed voor je gezondheid dus.

3. Zorgt voor een betere weerstand

Jackfruit bevat veel vitamine A en C. Gaat er een belletje rinkelen? Deze vitamines zijn supergoed voor je weerstand. En onze jackfruitproducten zitten er vol mee! 

4. Zorgt voor lagere bloeddruk en cholesterol

De mineralen en vitamines in jackfruit zorgen dat je bloeddruk daalt en brengen je cholesterol naar beneden. En de vitamines in jackfruit zijn ook nog eens erg goed voor je hart. 

5. Ondersteunt de schildklier

Jackfruit zit vol met koper! Dit mineraal helpt de schildklier bij het aanmaken en opnemen van schildklierhormonen. Eet je heerlijke jackfruitproducten, dan werk je dus gelijk aan een gezondere schildklier.

6. Zorgt voor een stralende huid

Een zuiverdere huid? Jackfruit ondersteunt de aanmaak van collageen, een eiwit dat voor structuur én stevigheid van de huid zorgt. Er wordt zelfs gezegd dat jackfruit het huidverouderingsproces kan vertragen. Wie wil dat nou niet?

Lang verhaal superkort: jackfruit is mega gezond!

Koken met jackfruit: gezonde vegetarische recepten

Jackfruit is hét ingrediënt voor een gezonde maaltijd. Sla vlees een dagje over: ga voor een heerlijk vegetarisch gerecht met onze jackfruitreepjes, -balletjes of -burgers. Nu al zin in het avondeten? Check de lekkerste gezonde recepten hieronder!

sate met nasi liggend kartel
curry met naan liggend kartel
mexican pulled liggend kartel
Alle recepten