Over jackfruit

ONTDEK DE SMAAK VAN DE JUNGLE

Jackfruit als vleesvervanger? Yes! Dankzij de juicy smaak en de bite van vlees, maak je van jackfruit de allerlekkerste vegetarische gerechten. Benieuwd wat jackfruit is en waar het vandaan komt? Wij nemen je mee in de wereld van jackfruit!

WAT IS JACKFRUIT?

Jackfruit is een stekelige exotische vrucht die zijn oorsprong vindt in India. Dit stuk fruit groeit aan 30 meter hoge bomen en heeft een groengele kleur. Het is ‘s werelds grootste vrucht en kan maar liefst 50 kilo wegen!

Jackfruit (ook wel nangka genoemd) wordt steeds vaker gebruikt in de Nederlandse keuken. De vrucht is een goede vleesvervanger vanwege de bite van vlees en juicy smaak. Dat maakt ‘m de beste vriend van iedere en vegetariër!

JACKFRUIT VLEESVERVANGERS

Probeer de lekkerste jackfruit vleesvervangers! Onze tasty vleesvervangers komen in de vorm van balletjes, smokey burger en stukjes. Proef de smaak van de jungle dankzij de juicy smaak. Het heeft de bite van vlees, is biologisch en vooral héél erg lekker! Waar ga jij voor?

Ontdek alle producten

FAQ

Rootzz of Nature gebruikt onrijpe jackfruit uit Sri Lanka, waar we samenwerken met regionale boeren. Zelfs deze jackfruits zijn enorm! Onrijpe jackfruits wegen 6 tot 10 kilo en zijn 30 tot 50 cm groot. Kun je het je voorstellen? 

Onze jackfruits groeien aan enorme jackfruitbomen in verlaten bosreservaten, zonder kunstmatige irrigatie, pesticiden of herbiciden. De metershoge bomen zijn bestand tegen hoge temperaturen en droogte. Ook verbruiken ze weinig water en zijn de bomen in Sri Lanka beschermd door de overheid als natuurlijke voedingsbron. Dat maakt onze jackfruit milieuvriendelijk!

Een rijpe jackfruit is ‘s werelds grootste vrucht en kan maar liefst 50 kilo wegen! Voor onze producten gebruiken we kleinere onrijpe jackfruit. Deze zijn 6 tot 10 kilo zwaar en 30 tot 50 cm groot. Jonge jackfruit is super tasty door de juicy bite van vlees. Die bite zorgt er dan ook voor dat de vrucht goed smaak opneemt. Ideaal om de lekkerste vleesvervangers van te maken!

Nee! Jackfruit ruikt bijna niet. De vrucht die stinkt heet doerian. Jackfruit lijkt erop qua uiterlijk, maar is het écht niet! Het verschil tussen een jackfruit en doerian ruik je dus. Ook kun je ze onderscheiden door de schil: de stekels van de doerian zijn grover en scherper. Vergeleken met doerian, is jackfruit best glad!

Jonge onrijpe jackfruit heeft een heerlijke vlezige textuur die ervoor zorgt dat de vrucht goed smaken opneemt. Dat maakt jonge jackfruit ideaal om heerlijke vleesvervangers van te maken. Rijpe jackfruit kun je als ieder ander fruit direct eten. De smaak is vergelijkbaar met ananas en mango, yummy!

Jackfruit zit bomvol vitamines, mineralen en vezels. De vrucht is rijk aan vitamine A en B, kalium, calcium en ijzer. Dat is goed voor je immuunsysteem, bloed en botten. Ook is het een vezelrijke vrucht, waardoor je lichaam jackfruit makkelijk verteert.

Ja! Door de lage aantallen calorieën, vetten en koolhydraten is jackfruit een gezonde zomerse fruitsoort. Van nature is de vrucht bovendien vrij van gluten, soja, cholesterol en verzadigde vetten. Een feest op je bord!

De Rootzz of Nature vleesvervangers zijn helaas niet 100% vrij van allergenen. Sommige vleesvervangers zijn verrijkt met extra voedingswaarden (bijv. eiwit), zodat ze even voedzaam zijn als echt vlees. Andere vleesvervangers maken we extra tasty met mosterd. Wél houden we onze producten zo puur mogelijk! Je vindt de precieze ingrediënten per product op de productpagina’s voor consumenten of foodservice professionals.

Bij Rootzz of Nature vinden we (h)eerlijkheid belangrijk. We zoeken altijd naar de perfecte balans tussen puur en tasty. Daarom gebruiken we zo natuurlijk mogelijke ingrediënten om onze vleesvervangers super juicy te maken.

So-ja? So-nee! Onze producten zijn 100% sojavrij. Dus heb jij een soja-allergie of ben je soja-intolerant? Dan kun je alle producten van Rootzz of Nature gewoon eten! Wel zo fijn.

De jonge jackfruit wordt eerst goed gewassen, waarna ze worden gepeld en in stukken worden gesneden.

Voordat de jackfruit gemarineerd wordt, wordt deze eerst even kort gekookt. Daarna wordt de jackfruit in pouches (zakken) gedaan. Vervolgens worden de zakken goed geseald en gesteriliseerd zodat alle bacteriën gedood worden.

Daarna wordt de jackfruit in de pouches gekoeld en worden ze verpakt in dozen en gaan ze vanuit Sri Lanka met de boot naar Nederland.

JACKFRUIT KOPEN

De producten van Rootzz of Nature vinden hun weg naar een welverdiende plek in het schap. Je vindt onze jackfruitproducten momenteel bij onderstaande winkels. En de lijst groeit!

Wil je ook Rootzz of Nature producten aanbieden?

Vul dan ons contactformulier in. Het team neemt contact met je op.