Broodje jackfruit rendang

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 zak Rootzz of Nature Jackfruit Original 1 kg
  •  1 blik kokosmelk – 400 ml
  • 1 stengel citroengras – gekneusd
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • Laurierblaadjes

Bamboe:

  • 1 eetlepel sambal oelek
  •  1 theelepel korianderpoeder
  •  Sjalotten – gepeld en in kwarten
  • 6 teentjes knoflook – gepeld
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gember
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel kurkuma

Bereiding (20 min. + 90 min. wachttijd)

Stap 1

Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Maal voor de boemboe alle ingrediënten fijn in een hakmolen, foodprocessor of vijzel.

Stap 2

Verhit een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de boemboe 2 minuten. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak deze al omscheppend nog een paar minuten mee. Doe de kokosmelk, citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Roer goed door en breng de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en laat de Jackfruit rendang 30 minuten met de deksel op de pan pruttelen.

Stap 3

Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat de rendang nog eens 60 minuten op laag vuur stoven, zodat het vocht indikt. Roer af en toe door om te voorkomen dat de rendang aanbrandt.

Yummy, eet smakelijk!

Serveertip: serveer de rendang met rijst, pittige boontjes en zoetzuur. Of probeer het eens in een broodje.