Koreaanse Jackfruit stoof

Ingrediënten (10 porties)

  • 2,5 kg jackfruit pasteurized
  • 6 el gochujang paste (koreaanse peper pasta)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 250ml sojasaus
  • 1l water
  • 100ml gembersiroop
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 gram noodles
  • 400 gram bimi/broccolini
  • 400 gram edamame boontjes
  • 4 el kimchi saus/marinade

Bereiding (50 min)

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit goed af en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 2

Fruit de gesneden ui en knoflook samen met de gochujang paste in sesam- en zonnebloemolie. Snijd de bimi stelen over de lengte door en blancheer 3 minuten in kokend water met zout.

 

Stap 3

Fruit de gesneden ui en knoflook samen met de gochujang paste in sesam- en zonnebloemolie.

 

Stap 4

Voeg de sojasaus, gembersiroop, basterdsuiker en het water toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen. Voeg de Jackfruit toe aan de pan en laat op laag vuur circa 40 minuten sudderen. Schep regelmatig om.

Stap 5

Kook de noodles in ruim water met snufje zout zoals op verpakking is aangegeven. Zet een wok of koekenpan op hoog vuur en bak hierin de bimi met edamame boontjes kort met de kimchisaus. Verdeel de noodles over de borden samen met de groenten. Verdeel hierover de Koreaanse stoof.

Eet smakelijk!