Indiase Jackfruit Balletjes met Sugarsnaps

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 grote rode ui
  • 125 gram kerstomaten
  • 1 groente bouillonblokje
  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 2 tl tandoori kruidenmix
  • 150 gram basmatirijst
  • 2 el amandelschilfers
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl garam masala kruiden
  • 10 gram platte peterselie
  • ½ limoen
  • 150 gram sugar snaps
  • 2 el onnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding (40 minuten)

Stap 1

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.

Stap 2

Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 8-10 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

Stap 3

Verhit een bakpan zonder olie. Rooster de amandelschaafsel tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en houd opzij. Verhit de helft van de olie en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de balletjes rondom gedurende 5 minuten.

Stap 4

Verhit de rest van de olie in een bakpan. Stoof de ui aan gedurende 3 minuten en schenk er dan de kokosmelk en de groentebouillon bij. Voeg de garam masala en tandoori kruiden toe. Breng aan de kook en voeg de balletje toe. Verlaag het vuur en laat 8 minuten pruttelen.

Stap 5

Pluk ondertussen de blaadjes bladpeterselie en was en rasp de schil van de limoen. Voeg de sugarsnaps toe aan de pot en laat 3 minuten mee garen. Voeg nu de kerstomaatjes toe en laat 1 minuut mee opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Meng de limoenzeste door de rijst en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer de curry met de balletjes en de rijst. Werk af met de peterselie.

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.