Marinade:
Saus:
Roerbak:
Garnering:
Meng alle marinade-ingrediënten behalve de jackfruit in een ondiepe schaal. Roer tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel wat extra van de ingrediënten toe naar smaak. Voeg vervolgens de jackfruit toe en roer goed door zodat de jackfruit geheel bedekt is met de marinade. Laat een uur rusten.
Meng alle saus ingrediënten in een kom en roer het tot een saus. Zet apart.
Kook de rijst of udon noedels volgens de instructies op de verpakking.
Terwijl je wacht op de noedels, verwarm je 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de jackfruit aan alle kanten in totaal 5-6 minuten en doe het in een kom of schaal. Zet apart.
Voeg de tweede eetlepel olie toe aan de wok of koekenpan en verhoog het vuur iets. Roerbak de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, broccoli en paprika toe. Voeg 2-3 eetlepels van de bereide saus toe om de pan te blussen en de groenten op smaak te brengen. Bak tot de groenten goudbruin en gaar zijn en voeg naar wens nog een paar theelepels saus toe. Bewaar de resterende saus. Breng de groenten over in de kom met de gebakken jackfruit.
Giet de gekookte noedels af en giet de resterende saus over de noedels. Roer goed door. Als er niet genoeg is, voeg dan meer sojasaus, sesamolie of groentebouillon toe, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Verhit de derde eetlepel olie in de wok of koekenpan en roerbak elke portie noedels direct erna.
Bedek elk bord noedels met 1-2 scheppen roergebakken groenten en jackfruit. Garneer met komkommer, koriander en sriracha of chili knoflooksaus naar smaak.
Yummy, eet smakelijk!
Vraag je gratis proefpakket aan en probeer het zelf! uur natuur, en dat proef je.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@rootzzofnature.nl. We vertellen je graag meer over Rootzz of Nature en de smaak van de jungle!
Volg jij ons al op social media? Let’s keep in touch!