Spaghetti Bolognese met Jackfruit Balletjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 Peen
  • 250 gr tomaten blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • 1 el paprikapoeder
  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 150 gr spaghetti
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding (20 minuten)

Stap 1

Maak de ui, de knoflookteentjes en de groene paprika schoon. Snijd deze in kleine blokjes. Rasp de peen.

Stap 2

Fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de rasp van de peen en de blokjes van de paprika toe. Voeg vervolgens de kruiden toe, daarna de tomatenblokjes en als laatste de Jackfruit balletjes. Laat dit rustig op een laag vuurtje pruttelen.

Stap 3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakkingen en voeg deze toe aan de saus. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Stap 4

Serveer direct. Heerlijk met parmezaanse kaas. 

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.