Tropische Smokey Jackfruit Burger met Ananas

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers
  • 3 tomaten
  • 1/4 komkommer
  • 2 el mayonaise
  • 1 1/2 el ketchup
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 4 plakken verse ananas
  • 1 el boter
  • 1 1/2 ui in ringen gesneden
  • 3 tot 4el zonnebloemolie
  • 4 verse tijgerbollen
  • 75 gram rucolaslamelange

Bereiding (20 min.)

Stap 1

Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes.

Stap 2

Roer voor de saus de mayonaise met ketchup door elkaar en strooi de paprikapoeder eroverheen.

Stap 3

Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern eruit en de schil ervan af. Bak de halve ananasplakken in een grillpan aan beide kanten tot ze mooie grilstrepen hebben.

Stap 4

Bak de uienringen met de boter in een pan in ongeveer 10 minuten mooi zacht en goudbruin.

Stap 5

Verhit de olie in een koekenpan en bak de Smokey Jackfruit Burgers ongeveer 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur.

Stap 6

Snijd de tijgerbollen open en beleg achtereenvolgens met de sla, plakken ananas, plakjes tomaat, de Jackfruitburgers, plakjes komkommer, uienringen en saus naar wens.

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met BBQ and Cooking.