HERfstsalade met Biet, Appel & Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Rootzz of Nature Jackfruit Smokey Burgers
  • 4 bieten
  • 1 appel (Pink lady)
  • 1 peen
  • 150 gr haricot vert
  • 1 lente ui
  • 2 pomodori
  • 3 el witte wijn
  • azijn
  • 1 tl suiker (of honing)
  • 1 el mosterd
  • 1 dl olijfolie
  • handje walnoten
  • peper & zout

Bereiding (25 min.)

Stap 1

Kook de bieten gaar met wat zout. Verwijder de schil en snijd in partjes of blokjes.

Stap 2

Plisseer de tomaten, ontdoe ze van de kern en snijd in vieren. Droog de tomaten met wat olijfolie. 80 graden 2 uur.

Stap 3

Snijd lintjes van de peen en blancheer deze. Blancheer de haricot verts ook.

Stap 4

Maak de dressing met de mosterd, azijn, suiker en als laatste 1 dl olijfolie.

Stap 5

Snijd de lente ui zeer fijn en snijd de appel in kleine blokjes.

Stap 6

Bak de burgers goudbruin en snijd deze in stukjes.

Stap 7

Meng alles goed en maak het af met de walnoten. Eventueel wat peper en zout. Dresseer het gerecht in een mooi diep bord.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.