Jackfruit curry

Ingrediënten (10 porties)

  • 1 kg Rootzz of Nature jackfruit original
  • 200gr Boemboe Rendang
  • 400ml kokosmelk
  • 400 ml groente bouillon
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 gesneden ui
  • 1/2 eetlepel sambal
  • 10 stuks Surinaamse bara
  • 300g zoetzure komkommer
  • 100g gesneden ijsbergsla
  • 1 gesneden rode peper

Bereiding (70 min)

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit goed af en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 2

Fruit de boemboe rendang en de gesneden ui. Voeg de kokosmelk, ketjap, bouillon en sambal toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.

 

Stap 3

Voeg de Jackfruit toe aan de pan en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep regelmatig om.

Stap 4

Verwarm de Surinaamse Bara’s gedurende 5 minuten in de oven op 180C.

Stap 5

Beleg de barra mat de sla, de warme rendang en garneer met de zoetzure komkommer en rode peper.

Selamat makan (Eet smakelijk)!