Jackfruit Saté Balletjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 80 gr Satésaus (kant en klaar)
  • 1 el Badjak sambal
  • 1 Rode ui
  • 3 el Natuurazijn
  • 1 el fijne suiker
  • 1 el water
  • Halve komkommer

Bereiding (15 minuten)

Stap 1

Snijd de komkommer in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringen.

Stap 2

Meng het azijn, de suiker en het water met elkaar totdat de suiker is opgelost. 

Stap 3

Voeg de rode ui en de komkommer met het zoet zuur en zet het weg in de koelkast.

Stap 4

Bak de Jackfruit balletjes bruin. Doe dit even in een bakje.

Stap 5

Doe de satésaus in de pan met een scheutje water. Voeg de sambal toe en roer die goed door. Zorg dat je de bodem vrij houd.

Stap 6

Voeg de balletjes toe.

Tip: Heerlijk bij een goede nasi of bami. Met de zoet zuur ook erg goed op een broodje!

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.