MExicaanse jackfruit burito

Ingrediënten (10 porties)

  • 1KG jackfruit original
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 jalapeno peper
  • 3 el burrito-kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 400ml tomaten blokjes uit blik
  • 400gr zwarte bonen uit blik
  • 400ml water
  • 300 gram witte rijst
  • 8 Mexicaanse (volkoren) tortilla wraps
  • 150 gram vegan cheddar

Bereiding (35 min)

Stap 1

Spoel de stukken jackfruit goed af en laat uitlekken in een vergiet.

Stap 2

Fruit de gesneden ui, paprika’s, knoflook en de jalapeno samen met de burrito-kruiden en tomatenpuree.

 

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes, de zwarte bonen met vocht en het water toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.

Stap 4

Voeg de Jackfruit en de rijst toe aan de pan en laat op laag vuur circa 20 minuten sudderen. Schep regelmatig om.

Stap 5

Vul de tortilla’s met de stoof en verdeel de kaas erover. Rol de tortilla op en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze krokant in de oven op 180°C in 10 minuten.

Eet smakelijk!