Bloemkool Kokos Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 gram Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 a 3 el kerriepoeder
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 2 kopjes basmati rijst
  • gesneden bieslook
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding (20 minuten)

Stap 1

Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze aan in wat zonnebloemolie. Voeg de kerriepoeder toe en meng alles goed.

Stap 2

Haal de roosjes van de bloemkool af en stop ze in een keukenmachine (cutter). Gebruik de pulse knop een paar keer heel kort zodat je “couscous” van bloemkool overhoudt.

Stap 3

Voeg de bloemkool toe. Meng dit ook goed en bak het een paar minuten mee.

Stap 4

Voeg de kokosmelk toe en kook dit in totdat je bijna geen vocht meer overhoud in de pan.

Stap 5

Kook de rijst gaar en bak de Jackfruit balletjes mooi bruin in zonnebloemolie.

Stap 6

Snijd het pepertje zonder zaden en de bieslook zo fijn mogelijk.

Serveren maar 🙂 Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.