DUBBELE JACKFRUIT BURGER

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 verpakkingen Rootzz of Nature Smokey jackfruit burgers (2 burgers per broodje)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten, in plakken
  • 1 rode ui, in ringen
  • 50 g romaine sla, gewassen
  • 4 el ketchup
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de koolsla

  • 200 g rode kool, in dunne reepjes
  • 100 g wortel, julienne
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el appelazijn
  • 3 tl Dijonmosterd

Bereiding (20 minuten)

Stap 1

Maak de koolsla door de ingrediënten met elkaar te mengen in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verhit olijfolie in een koekenpan en rooster hier kort de broodjes in totdat de snijkant goudbruin van kleur is.

Stap 3

Verwarm opnieuw olijfolie in de pan, zet de temperatuur hoog en bak de Rootzz of Nature Smokey jackfruit burgers gedurende 3-4 minuten terwijl je deze halverwege een keer omdraait. 

Stap 4

Bestrijk ieder broodje met ketchup en leg hier een burger op gevolgd door, tomaat, romaine sla, de tweede burger, rode ui en koolsla. Serveer de burgers direct.

Eet smakelijk!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met De Hippe Vegetariër