Hollandse maaltijd met Jackfruit Burgers

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Rootzz of Nature Jackfruit Smokey Burgers
  • 500 gr broccoli
  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr krieltjes met schil
  • halve ui
  • handje met peterselie
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding (25 min.)

Stap 1

Was de krieltjes en snijd ze in 2e of als ze groot zijn in 4e.

Stap 2

Besprenkel de krieltjes met wat olijfolie, fijngesneden rozemarijn, knoflook, peper en zout. Bak de Krieltjes in een airfryer op 200 graden ongeveer 30 minuten. Zorg dat je af en toe de aardappelen omdraait.

Stap 3

Kook de broccoli beetgaar in kokend water met een klein beetje zout.

Stap 4

Ontdoe de tomaten van hun velletje door ze 8 seconde in kokend water te leggen. Koel ze daarna meteen terug in koud water. Snijd de kern uit de tomaat en snijd de rest in blokje. 

Stap 5

Snipper een uitje en snijd de peterselie fijn. Voeg de ui en peterselie bij de tomatenblokjes. Voeg wat olijfolie, peper en zout toe.

Stap 6

Bak de smokey burgers & serveren maar!!

Eet Smakelijk!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.