JACKFRUIT BURGER MET CRUNCHY AVOCADO & PORTOBELLO BUN

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit burgers
  • 4 portobello’s
  • 1 avocado
  • 25gr panko breadcrumbs
  • (gerookte) paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 1 ei
  • 1 vleestomaat
  • 100gr kwark
  • 30gr Sriracha saus
  • 20gr mayonaise
  • sesamzaad

Bereiding (15 min.)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de avocado in plakjes. Maak een bakje met een geklutst ei en voeg daar wat gerookte paprikapoeder, chilipoeder en zout aan toe. Doe in een ander bakje 25-30 gram panko broodkruim.

Stap 2

Haal de plakjes avocado eerst door het ei en rol ze dan door de panko. Herhaal dit met alle stukjes avocado en leg ze daarna op een bakpapiertje. Doe de avocado 20 minuutjes in de oven.

Stap 3

Als de avocado klaar is, kunnen de portobello’s in de oven. Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven. (Als je een grote oven hebt, kunnen ze natuurlijk ook naast de avocado, voeg ze dan tijdens de laatste 10 minuten toe!)

Stap 4

Bak de jackfruit burgers in een koekenpan en maak ondertussen de sriracha mayo. Meng hiervoor de kwark, sriracha saus & mayonaise.

Stap 5

Serveer de burgers met één portobello onderop, burgertje erop, een plak vleestomaat, de crunchy avocado en een goede lepel sriracha mayo (of twee). Strooi tot slot wat sesamzaadjes over de bovenkant voor een echte burger-look.

Eet smakelijk!!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maan van courgetti&confetti