Jackfruitballetjes in tomatensaus (Albondigas)

Ingrediënten (2 personen)

  • 10 Rootzz of Nature jackfruitballetjes
  •  Snufje oregano
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • Bosje verse peterselie
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout 
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 150 gram rijst
  • Olie

Bereiding (15 min.)

Stap 1

Verhit een beetje olie in een pan. Doe de jackfruitballetjes erbij en bak ze mooi bruin op middelhoog vuur in ca 3-4 minuten.

Stap 2

Verhit in een andere pan ook olie en fruit hier de gesnipperde sjalotjes in. Voeg de knoflook in kleine stukjes toe en de rode peper naar smaak. Fruit dit een paar minuten aan en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met oregano, suiker, peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe. Doe dan de balletjes bij de saus en schep alles goed om. 

Yummy, eet smakelijk!

Serveertip: lekker als tapashapje of met wat brood of rijst.