Koreaanse Jackfruit Burger

Ingrediënten (2 personen)

Voor de burgers:
  • 2 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers
  • 2 burgerbroodjes
  • handje gesneden rode kool
  • ijsbergsla
  • 2 el yofresh
  • 1 el kimchi saus
  • koriander
  • Voor de glaze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volle el gemberpuree
  • 1 el gochujang
  • 1 el mirin
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 el soyasaus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el olie
  • Bereiding (10 min.)

    Stap 1

    Meng de yofresh met de kimchisaus.

    Stap 2

    Verhit de olie in een sauspan om de glaze te maken. Pers de knoflook uit, voeg de gemberpuree toe en bak kort aan.

    Stap 3

    Voeg alle overige glaze ingrediënten toe, roer door en draai het vuur laag. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

    Stap 4

    Bak de burger. Bestrijk op het laatst met de glaze en zet het vuur uit, zodat de glaze niet aanbrand.

    Stap 5

    Snij je burgerbroodjes open. Beleg met de rode kool, sla, kimchimayo, glazed burger en koriander. Eet smakelijk!

    Enjoy!

    Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Pascalle van @pastry.passie