LAUWWARME INDONESISCHE SALADE MET JACKFRUIT RENDANG

Ingrediënten (2 personen)

  • Rootzz of Nature Jackfruit Rendang 325g
  • 100 gram taugé
  • 300 gram fijngesneden spitskool
  • 100 gram wortel julienne
  • 150 gram komkommer, zaadlijsten verwijderen en in maantjes gesneden
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel sambal oelek of fijngesneden rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepel suiker, kokosbloesemsuiker, gula djawa, basterdsuiker of suikervervanger
  • 1 theelepel zout
  • 1 verpakking
  • Optioneel: extra chilipeper en geraspte kokos

Bereiding (15 min)

Stap 1

Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verwijder zodra het water kookt de pan van het vuur en leg de taugé 2 minuten in het hete water. Giet de taugé af in een vergiet en laat deze schrikken onder koud stromend water.

Stap 2

Was en snijd de overige groenten en voeg deze samen met de taugé toe aan een grote kom.

Stap 3

Maak een ‘boemboe’ van de geraspte kokos, de sambal, de knoflook, de rijstazijn, de suiker en het zout door deze goed met elkaar te mengen. Dit gaat het best in een vijzel of met behulp van een keukenmachine.

Stap 4

Voeg de boemboe toe aan de kom, hussel alles samen en verdeel de salade over 2 diepe borden.

Stap 5

Verwarm vervolgens de jackfruit rendang op in een pan en verdeel dit over de borden met salade. Serveer met extra kokos en chili (optioneel) en laat het smaken!

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Anouk | Ultimate Foodie

 

Download het gratis exclusieve receptenboekje

10x de lekkerste vega recepten

Ontdek het nu