Pizza met Jackfruit Barbecue topping

Ingrediënten (1-2 personen)

Sandwich:

  • 300 gram Rootzz of Nature Jackfruit Barbecue of Original
  • 2 pizzabodems
  •  1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)

Marinade* bij gebruik van Rootzz of Nature Jackfruit Original

  • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
  •  4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode peper
  • 4 cherrytomaatjes (doormidden gesneden)
  • 2 eetlepels vegan geraspte mozzarella
  • Een handje rucola

Bereiding (30 min.)

Stap 1

Bij gebruik van de Jackfruit Original: Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Haal de jackfruit daarna voorzichtig uit elkaar met je handen, zodat er draadjes ontstaan. Doe de sojasaus met de ahornsiroop en 2 theelepels gerookt paprikapoeder in een ovenschaaltje en roer goed door elkaar. Doe de jackfruit in een kom en laat 30 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Snijd de paprika en knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Optioneel: snijd de rode peper in dunne ringen. Meng de gezeefde tomaten met 1 theelepel gerookt paprikapoeder en de knoflook in een schaaltje. Roer goed door elkaar tot er een saus ontstaat.

Stap 3

Besmeer de pizzabodem met de saus. Beleg de pizzabodem daarna met de gemarineerde jackfruit, ui, paprika, cherrytomaatjes, rode peper en vegan mozzarella. Bak de pizza ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Garneer de pizza daarna met rucola. Yummy, eet smakelijk!

*Tip: ga voor gemak en gebruik Rootzz of Nature Jackfruit Barbecue