Verhit de sesamolie in een grote koekenpan of steelpan. Voeg de kool, Julienne wortel, knoflook en bosuitjes toe en bak 3-4 minuten of tot de kool doorschijnend begint te worden. Voeg de verse gember, jackfruit, sojasaus en chilisaus toe. Verdeel de grote stukken jackfruit en bak nog 2 minuten. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.
Ontdooi of bereid het loempiadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats – afhankelijk van de grootte van de vellen – 1-2 eetlepels van het vulmengsel op het vel. Rol strak op alsof je een kleine burrito rolt, en sluit de rand af met water. Herhaal dit totdat je geen wikkels of vulling meer hebt.
Verhit de plantaardige olie op middelhoog vuur in een frituurpan of een zware gietijzeren koekenpan. Bak de loempia’s 2 minuten aan elke kant en leg ze op een rek met daaronder wat keukenpapier om oliedruppels op te vangen.
Verwarm de oven voor op 180° (heteluchtoven). Leg de loempia’s op een bakplaat en bak ze 8-10 minuten of tot de buitenkant knapperig en goudbruin is. Eet smakelijk!
Serveertip: heerlijk met je favoriete dipsaus!
Vraag je gratis proefpakket aan en probeer het zelf! uur natuur, en dat proef je.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@rootzzofnature.nl. We vertellen je graag meer over Rootzz of Nature en de smaak van de jungle!
Volg jij ons al op social media? Let’s keep in touch!