Taco's gevuld met Smokey Pulled Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit burgers
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr taco seasoning mix (half zakje)
  • 10 gr olijfolie
  • 6 kleine maistortilla’s
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 125 gr zure room
  • 1 blikje mais
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 100 gr rode kool
  • 1 grote lente-ui

Bereiding (15 min.)

Stap 1

Snijd de smokey jackfruit burgers in kleine stukjes en prak ze met een vork fijn.

Stap 2

Kruid de jackfruit met een half zakje taco seasoning mix. Voeg hier ook de olijfolie aan toe en meng het geheel.

Stap 3

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Zet een pan met bakolie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Goed roeren.

Stap 4

Voeg vervolgens de pulled jackfruit, de mais en wat dun gesneden rode peper erbij en roer alles voor 3 minuten goed door elkaar.

Stap 5

Snijd de rode kool zo dun mogelijk en knijp hierover een halve limoen uit.

Stap 6

Halveer de avocado en prak deze met een vork. Voeg hier het sap van de halve limoen aan toe.

Stap 7

Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Schep de jackfruit vulling op de tortilla’s, doe de gewenste topping erop en maak het af met een klein lepeltje zure room.

Eet smakelijk!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.