Vegan kapsalon met jackfruit

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram Rootzz of Nature Jackfruit Original
  •  1 teentje knoflook
  • 1 gele of rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 150 ml water
  • 800 gram zoete aardappel friet (uit de oven)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 1.5 eetlepel Shoarma kruidenmix

Toppings:

  • Spinazie slamelange met rode bieten
  • Kiemgroenten
  • Limoen partjes

Knoflooksaus (optioneel):

  • 1 knoflook teen, uitgeperst
  •  Plantaardige yoghurt
  • Verse bieslook

Bereiding (60 min.)

Stap 1

Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het in blokjes.

Stap 2

Meng in een grote kom de jackfruit met de shoarma kruiden en 3 eetlepels olijfolie. Roer goed door en zet apart.

Stap 3

Bak de zoete aardappelfrieten in 25-30 minuten af in de oven (check de bereidingstijd op de verpakking).

Stap 4

Verhit een koekenpan en verwarm hierin de gemarineerde jackfruit en gedurende 3 minuten. Voeg optioneel wat water toe.

Stap 5

Meng voor de knoflooksaus 4 eetlepels plantaardige yoghurt met de uitgeperste knoflook en verse bieslook. Zet apart.

Stap 6

Serveer de zoete aardappelfrieten op een grote schaal. Leg hier de slamelange op, schep hier de vegan shoarma overheen, top af met met de paprika en de kiemgroenten. Lepel hier eventueel de knoflooksaus overheen. 

Yummy, eet smakelijk!