VERrUKKELIJKE VEGAN SANDWICH

Ingrediënten (10 stuks)

Sandwich:

  • 1000 gram Rootzz of Nature Jackfruit Original (uitgelekt)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 10 snackkomkommers
  • Bosje dille, fijngehakt
  • 30 sneetjes desembrood, geroosterd
  • 10 rijpe zoete tomaten, gewassen en flinterdun gesneden
  • Flesje Tabasco, gebruik naar smaak
  • 100 gram kruidensla
  • Snufje zout

Marinade:

  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 eetlepels jalapeñopepers, fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder​
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder​​
  • Sap van 5 limoenen en 1 eetlepel limoenraps
  • 3 eetlepels donkere basterdsuiker
  • Zout naar smaak​​​

Bereiding (20 min.)

Stap 1

Pluk het vruchtvlees van het jackfruit met je handen in dunne stukjes.

Stap 2

Roer voor de marinade het limoensap en de -rasp, donkere basterdsuiker, ahornsiroop en olie in een grote kom tot de suiker is opgelost. Schep er de jalapeñopepers, geraspte knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder bij en gebruik zout naar smaak. Meng de stukjes jackfruit met de marinade en laat afgedekt minimaal 1½ uur marineren.

Stap 3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de jackfruit al omscheppend op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten krokant. Snijd de snackkomkommers op de mandoline of met een scherp mes in de lengte in dunne plakken en meng met de fijngesneden dille en een snuf zout.

Stap 4

Maak laagjes van het desembrood. Besmeer dan 4 geroosterde boterhammen met de mayonaise. Beleg vervolgens met een laagje dille-komkommer en schep er wat jackfruit op. Verdeel er een royale laag tomatenplakjes op. Dek af met een nieuwe laag boterhammen en besmeer met mayonaise. Verdeel er opnieuw een laagje dille-komkommer, jackfruit en tomaat over. Druppel er naar wens Tabasco op en dek af met de laatste toast. Yummy, eet smakelijk!

Serveertip: garneer met wat kruidensla en eventueel eetbare bloemen.