YAKI UDON MET GEKARAMELISEERDE JACKFRUIT BALLETJES

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature
    Jackfruit balletjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 bosuien, grof gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen, in reepjes
  • 300 g udon noedels
  • 150 g witte kool,
    in dunne reepjes
  • 100 g shiitake
  • 50 ml paddenstoelenbouillon
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el ingelegde gember
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl maizena (+ 1 el water)
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiding (20 minuten)

Stap 1

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Meng de maizena met het water, voeg hier 3 eetlepels van de sojasaus en een eetlepel sesamolie aan toe en zet apart. Dit wordt de woksaus.

Stap 3

Verhit zonnebloemolie in een wokpan op hoge temperatuur. Fruit de ui samen met het witte gedeelte van de bosui en voeg wanneer deze glazig begint te worden de witte kool, knoflook, winterpeen en shiitake toe. Roerbak het geheel 3 minuten.

Stap 4

Voeg vervolgens de noedels en woksaus toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee tot de saus indikt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Verhit zonnebloemolie in een aparte pan en bak hier de jackfruit balletjes in. Bak de balletjes 2 minuten en voeg vervolgens de suiker, paddenstoelenbouillon en de rest van de sojasaus en sesamolie toe. Laat het geheel nog 5 minuten staan op middelhoge temperatuur totdat de suiker gesmolten is, de bouillon verdampt is en de balletjes licht gekarameliseerd zijn.

Stap 6

Serveer de Yaki Udon met de gekarameliseerde jackfruit balletjes, garneer met het groene gedeelte van de bosui en serveer met de ingelegde gember.

Eet smakelijk!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met De Hippe Vegetariër