Tikka Masala met Jackfruit Balletjes

Ingrediënten (2 personen)

  • 160 Rootzz of Nature Jackfruit balletjes
  • 250 ml yoghurt
  • Ui  (fijngesneden)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl verse gember
  • 3 tl garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 200g splitlinzen
  • 1 rood pepertje
  • zout
  • lente ui
  • naanbrood

Bereiding (60 minuten)

Stap 1

Maak de marinade door de yoghurt te mengen met 2 geperste knoflooktenen, 1 tl van de geraspte gember, een snufje zout, 2 tl van de garam masala, 2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 el tomatenpuree. Leg de jackfruit balletjes in de kruidige yoghurt en zet in de koelkast om te marineren.

Stap 2

Kook de splitlinzen gaar volgens de verpakking. Giet af.

Stap 3

Maak de saus door 1 lepel olie in de pan te verhitten en daarin de resterende gember, de ui en de 2 fijngesneden knoflooktenen aan te fruiten. Voeg na een paar minuten de resterende 1 tl garam masala toe. Dek af met een deksel en laat op zacht vuur ongeveer een half uur pruttelen.

Stap 4

Neem de jackfruit balletjes uit de koelkast en schep uit de marinade (bewaar de marinade). Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak de jackfruit balletjes in zo’n tien minuten lichtbruin. Voeg de yoghurtmarinade toe aan de pan met de saus en doe er vervolgens ook de jackfruit balletjes bij. 

Stap 5

Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat nog tien minuutjes pruttelen.

Stap 6

Garneer met verse kruiden en serveer met naanbrood.

Enjoy!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.