Maak de marinade door de yoghurt te mengen met 2 geperste knoflooktenen, 1 tl van de geraspte gember, een snufje zout, 2 tl van de garam masala, 2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 el tomatenpuree. Leg de jackfruit balletjes in de kruidige yoghurt en zet in de koelkast om te marineren.
Kook de splitlinzen gaar volgens de verpakking. Giet af.
Maak de saus door 1 lepel olie in de pan te verhitten en daarin de resterende gember, de ui en de 2 fijngesneden knoflooktenen aan te fruiten. Voeg na een paar minuten de resterende 1 tl garam masala toe. Dek af met een deksel en laat op zacht vuur ongeveer een half uur pruttelen.
Neem de jackfruit balletjes uit de koelkast en schep uit de marinade (bewaar de marinade). Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak de jackfruit balletjes in zo’n tien minuten lichtbruin. Voeg de yoghurtmarinade toe aan de pan met de saus en doe er vervolgens ook de jackfruit balletjes bij.
Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat nog tien minuutjes pruttelen.
Garneer met verse kruiden en serveer met naanbrood.
Enjoy!
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.
Vraag je gratis proefpakket aan en probeer het zelf! uur natuur, en dat proef je.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@rootzzofnature.nl. We vertellen je graag meer over Rootzz of Nature en de smaak van de jungle!
Volg jij ons al op social media? Let’s keep in touch!