Weekend Nacho Jackfruit

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 g Rootzz of Nature jackfruit original
  • 2 zak Tortilla chips naar keuze (Nacho’s)
  • 3 Pomodori tomaten
  • 1 Rode ui
  • 1 Rode peper
  • 2 stengels Lente ui
  • 1 Limoen
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Paprikapoeder (zoet)
  • Klein bosje bieslook
  • Zonnebloemolie
  • Eventueel chilisaus

Bereiding

1. Zeef het vocht uit de jackfruit.
2. Verwarm een koekenpan met zonnebloemolie en voeg hier de paprikapoeder aan toe.
3. Voeg hier de uitgelekte Jackfruit aan toe.
4. Pers de knoflook met een knoflookknijper bij de Jackfruit.
5. Knijp hier het sap van een halve limoen in uit.
6. Haal de kern uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes .
7. Snijd de peper, ui en lente ui zeer fijn.
8. Leg de tortilla chips in een passend ovenschaaltje.
9. Leg op de chips de gebakken Jackfruit.
10. Beleg de chips en Jackfruit met de gesneden garnituren.
11. Eventueel een klein beetje chilisaus over de chips.
12. Gratineer het schaaltje chips in een oven van 180 graden. 5 a 6 minuten.
13. Snijd de bieslook en strooi deze over de nacho’s
14. Knijp hier de halve limoen op uit.

Eet smakelijk!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Maik Galenkamp van Puur Proevers.